Nu är de viktigare än någonsin att delta i kampen om att rädda LSS!

För drygt en vecka sedan fick vi veta att Europarådet uttryckt oro över vad som håller på att hända med LSS i Sverige. Istället för att ta till sig kritiken, stoppa nedskärningarna och lyssna till människors rättigheter, fortsätter regeringen sitt arbete med att skära ned på LSS.

Redan samma dag läckte det ut att regeringens utredare har kommit fram till att barn under tolv år och äldre över 80 år inte längre ska ha rätt till assistans!

Förslaget är givetvis ett direkt resultat av regeringens katastrofala direktiv om att spara på assistans, och kan krossa livet för många familjer, anhöriga och äldre.

Nu är de viktigare än någonsin att delta i kampen om att rädda LSS!

RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdoma, har sedan en tid tillbaka startat en viktigt valkampanj för att vi tillsammans ska kunna kämpa för att rädda LSS. Via länken finner ni användbart material i form av rapporter, faktaunderlag, förslag på insändare att skicka till lokaltidningen med mera.

Alla kan bidra – och alla behövs i kampen för LSS och personlig assistans! I en valrörelse trängs många viktiga frågor om utrymmet.

Tillsammans ska vi se till att barn och vuxna med funktionsnedsättning inte glöms bort. Alla har rätt till ett gott liv, funktionsnedsättning eller inte. Valrörelsen måste handla om vilket samhälle vi vill ha! Och där betyder din insats mycket.

 Skriv på namnlistan och hjälp till att rädd LSS!

/ Redaktör Zandra

Källa:RBU (Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar RBU)

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment