Som liten flicka brukade jag och mina vänner göra en lek som vi kallade ”Kungatronen”. Den gick ut på att två personer med hjälp av händer och armar bildade en kungatron som den tredje personen skulle sitta på. På så vis fördelades vikten jämt och det gick lätt att lyfta och flytta runt den mänskliga tronen. Toppen tyckte vi, för att lyfta varandra kan ju annars vara både svårt, tung och göra ont om det inte görs på rätt sätt.

Så kanske kom en inspirationskällorna till Lätta lyft bärsits från just den leken?

De unika och lättanvända bärsitsarna ” Lätta lyft” har utvecklats för personer med rörelsehinder, assistenter och anhöriga, för att underlätta lyft och förflyttningar och därmed göra det dagliga livet mer bekvämt och tryggt.

Med Lätta Lyfts bärsits underlättas påfrestande lyft och förflyttningar som annars kan vara svåra och tunga att genomföra. Ingen behöver längre dra eller lyfta i armar, ben eller kläder och brukaren behöver därför inte oroa sig för att det ska göra ont i muskler eller leder på grund av felaktiga lyft. Att bäras i trappor, upp på ett tåg, ned i bassängen, i havet eller in i ett flygplan känns tryggare och säkrare, vilket öppnar upp för nya möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid för alla oavsett funktionsförmåga.

Jag är själv ett ”fan” av bärselen ”Lätta lyft” och har lyft med hjälp av den flera gånger i min roll som personlig assistent. Bärselen har kommit extra till pass vid sådan tillfällen då en lift eller andra hjälpmedel inte fått plats, eller när brukarens vännina bor tre trappor upp utan hiss =P

Mer info: www.lattalyft.se

Foto copyright: Lätta lyft Sverige

/Zandra redaktör 

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment