”Bitty & Beau’s coffee”- ett unikt café och en unik upplevelse

Åker ni någon gång åker till North Carolina och känner er kaffesugna så vill jag tipsa er om att besöka caféet  ”Bitty & Beau’s coffee” – caféet  där alla anställda har någon form av intellektuell funktionsvariation. Fantastiskt!

”Bitty & Beau’s coffee” öppnades i januari 2016, i Wilmington North Carolina. Bakom uppstarten av ”Bitty & Beau’s coffee” står paret Wright, stolta föräldrar till fyra barn, varav två Bitty and Beau föddes med Down syndrom. Paret Wrights har dedikerat sitt liv åt att göra välden till en bättre plats för barn med funktionsvariation.

”Bitty & Beau’s coffee” gör skillnad!

Mot en bakgrund av att ca 70% av alla personer med intellektuell funktionsvariation är arbetslösa i USA har ”Bitty & Beau’s coffe” skapat en rörelse där personer med intellektuell funktionsvariation är uppskattade, accepterade och inkluderade i samhället på ett naturligt sätt (något som borde vara en självklarhet men vi har inte kommit riktigt dit än). Idag sysselsätter ”Bitty & Beau’s Coffee” 40 personer med intellektuell funktionsvariation.

Sverige! Är det inte dags för ett  ”Bitty & Beau’s Coffee” inspirerat fik även här?

/ Redaktör Zandra

Mer info: https://www.bittyandbeauscoffee.com

Foto copyright: Bitty & Beau’s Coffee

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment